Naprapati/Kiropraktik & Massage

Söders Naprapati & Kiropraktik

www.soderspraktik.se

Vad är naprapati/kiropraktik

Naprapati/Kiropraktik är ett sätt att behandla hela kroppen för att uppnå en optimal funktion, minska smärta och öka rörlighet.


Naprapati/Kiropraktik har en helhetssyn på människan och använder sig av manuella tekniker där arbetet främst sker med händerna och ibland även behandling med elterapi, akupunkturnålar eller annan utrustning.


Metoder som används är för lederna, manipulation, justering och mobilisering och för mjukdelarna metoder som massage, triggerpunktsterapi och stretching m m. Även träningsråd, rehabövningar och råd om arbetställning ges.

Steg 1: ta bort smärtan

Genom att använda en bred arsenal av behandlingsmetoder ser naprapaten först till att smärtan lindras och att kroppens naturliga rörlighet återställs.


Steg 2 : behandla orsaken

Att behandla de orsaker som ligger bakom gör att smärtan håller sig borta. Exempel på bakomliggande orsaker är försämrad arbetsergonomi, muskulär obalans, nedsatt rörlighet i kroppens leder.


Steg 3 : förebygga

Till sist är det bra att se till att problemet håller sig borta en längre tid, förebygga. Detta skulle kunna innebära, hemövningar, stretch eller justering av ergonomi.


Vad säger vetenskapen?*)

Enligt en studie presenterad 2007 är naprapati bättre än läkarbesök vid ont i ryggen. Studien visade att naprapati hade bättre effekt vid rygg- och nackbesvär jämfört med resultatet av läkarrådgivning enligt gällande riktlinjer. 57 procent av naprapatpatienterna ansåg att deras tillstånd blivit väldigt mycket förbättrat medan motsvarande siffra för kontrollgruppen som fått läkarrådgivning var 13 procent.


 *) Källa Karolinska Institutet - Klicka här för att se rapporten.

Massagebehandlingar


Samtliga massagebehandlingar skräddarsys efter din önskan och dina behov, men nedan får du en indikation för vilken typ av massagebehandling som passar ditt ändamål.


KLASSISK MASSAGE 

En djupgående massage som ger en behaglig och skön avslappning i kroppen samt ger en ökad blodgenomströmning i musklerna. 


IDROTTS MASSAGE 

En tuffare massage än klassisk massage där massören även jobbar med triggerpunkter och töjningar.  


BEHANDLANDE MASSAGE

Utförs av naprapat eller kiropraktor och är en djupgående, tuff massage där terapeuten letar inriktat mot det besvär du söker för och jobbar med triggerpunkter kring området.


GRAVID MASSAGE

Massage för dig som är gravid där vi inriktar oss på de områden som är lite
extra spända/ömma. Vi använder en speciell kudde med hål för mage och
bröst, utformad för att du ska kunna ligga bekvämt på mage på bänken.  Du är välkommen på behandling fr o m graviditetsvecka tretton.


En naprapat/kiropraktor utreder, behandlar och följer upp om kroppen inte kan fungera optimalt eller om smärta föreligger.


Exempel på besvär en naprapat/kiropraktor kan behandla är:


• nackspärr

• spänningshuvudvärk

• musarm

• tennisarmbåge

• axelsmärta

• ländryggssmärta

• knäproblematik

• muskelbristningar

• ledbandsskador

• vad- och hälsenebesvär

Samt olika typer av idrotts- och motionsrelaterade skador.


Naprapater/Kiropraktorer har ett proffesionellt bemötande och en bred helhetssyn vilket är förutsättning för en optimal behandling utifrån varje patients enskilda behov.


Patienten får en effektivare smärtlindring och en snabbare tillbaka gång till full funktion.


Vad behandlar en Naprapat

och en Kiropraktor?


I filmen här nedanför får du en inblick i hur en naprapat/ kiropraktor arbetar och dessutom tips på några bra övningar att göra hemma när du får ont i ryggen.