Om oss

Söders Naprapati & Kiropraktik

www.soderspraktik.se

Om oss

Lina Källkvist 

Naprapatstudent, termin 8 av 8

Cert. Massageterapeut

Personlig tränare


Lina har dansat sen hon var barn och har provat många olika typer av dans genom åren. Nu för tiden blir det mestadels Boogie Woogie och swingdans.

Hon gillar framförallt att träna kondition och löpning. Under 2016 sprang hon bland annat Linköpings halvmara.

2014 läste hon till Friskvårdsterapeut på Bergqvist i Linköping och sedan dess har hon jobbat med friskvård på företag som massageterapeut, personlig tränare och gruppinstruktör. Hon var även en del av det medicinska teamet för ett herrlag i handbollsallsvenskan, vilket väckte ett stort intresse för akuta skador och idrottsmedicin.

Lina hjälper dig gärna med besvär i hela rörelseapparaten och använder sig av olika behandlingstekniker för att uppnå detta utifrån dina behov. Hon arbetar bland annat med idrottsmassage, behandlande massage, rehabilitering, träningsupplägg, dry needling, mobilisering (en typ av ledbehandling) och lotorpsmetoden för andningsbesvär. Hos Lina kan du alltså få hjälp med både naprapatrelaterade besvär och även boka in en skön och välförtjänt massagebehandling.


Emelie Fasth

Naprapatstudent, termin 8 av 8

Massageterapeut

Cert. MammaMage tränare


Hästar har varit Emelies stora intresse sedan ung ålder och hon har tidigare arbetat med hästfriskvård och som hovslagare. Efter 30 år som ryttare har intresset för människans anatomi och fysiologi vuxit fram och gett Emelie stor förståelse för hur även minsta funktionsavvikelse kan påverka en idrottares prestation.

Emelie går sista året på Naprapathögskolan i Stockholm och har även utbildat sig i dry needling, kinesiotejpning samt träning under och efter graviditet.

Hon behandlar med tekniker som massage, mobilisering, TENS/NMES (transkutan elektrisk nerv stimulering/neuromuskulär elektrisk stimulering) samt dry needling och kan hjälpa dig med såväl behandling som rehabiliterings-/träningsupplägg.

Emelie tar emot allt från en stel och öm kontorsnacke till idrottsrelaterade besvär och anpassar behandlingen efter dina behov.Elinor Kilander 

Tjänstledig till 2020.09.01.

Leg. Naprapat


Elinor har sina idrottsrötter i simhopp och nycirkus vilket gjort att hon intresserat sig för kroppens uthållighet och fascinerats över olika kroppars individuella olikheter. Elinor tog examen från Naprapathögskolan i Stockholm 2016 och fick legitimation 2017.

Elinor arbetade som naprapat för AIKs damlag i fotboll säsongen 2016 då de spelade i Elitettan och hjälpte spelarna förbi deras hinder på vägen mot framgång.

Förutom klinikjobbet är hon handledare på naprapathögskolans elevklinik, är ute på företag och behandlar och arbetar även som personlig assistent där hon har en långväga relation till brukaren.

Elinor har vidareutbildning inom smärtfysiologi, dry needling och jobbar gärna med TENS/NMES (transkutan elektrisk nerv stimulering/neuromuskulär elektrisk stimulering) förutom den klassiska naprapatibehandlingen där hon gärna lägger fokus på rörelse och rehabilitering.

Elinor hjälper dig gärna på vägen för att nå din målbild när du stöter på tuvor på vägen. Men likväl tar hon gärna en titt på din rygg eller nacke när de blivit trötta efter vardagens påfrestningar.