Om oss

Söders Naprapati & Kiropraktik

www.soderspraktik.se

Om oss

Elinor Kilander 

Tjänstledig till 2020.09.01.

Leg. Naprapat


Elinor har sina idrottsrötter i simhopp och nycirkus vilket gjort att hon intresserat sig för kroppens uthållighet och fascinerats över olika kroppars individuella olikheter. Elinor tog examen från Naprapathögskolan i Stockholm 2016 och fick legitimation 2017.

Elinor arbetade som naprapat för AIKs damlag i fotboll säsongen 2016 då de spelade i Elitettan och hjälpte spelarna förbi deras hinder på vägen mot framgång.

Förutom klinikjobbet är hon handledare på naprapathögskolans elevklinik, är ute på företag och behandlar och arbetar även som personlig assistent där hon har en långväga relation till brukaren.

Elinor har vidareutbildning inom smärtfysiologi, dry needling och jobbar gärna med TENS/NMES (transkutan elektrisk nerv stimulering/neuromuskulär elektrisk stimulering) förutom den klassiska naprapatibehandlingen där hon gärna lägger fokus på rörelse och rehabilitering.

Elinor hjälper dig gärna på vägen för att nå din målbild när du stöter på tuvor på vägen. Men likväl tar hon gärna en titt på din rygg eller nacke när de blivit trötta efter vardagens påfrestningar.


Linda Högström

Leg. Kiropraktor


Linda är en gammal fotbollstjej som avlsutade studierna på kiropraktorhögskolan i Stockholm 2013 och fick legitimation 2014. Har tidigare jobbat på vårdcentral men befinner sig sedan 2014 hos oss på Söders Naprapati och Kiropraktik. Hon har vidareutbildat sig inom dry needling, koppning och jobbar gärna med TENS/NMES (transkutan elektrisk nerv stimulering/neuromuskulär elektrisk stimulering). Linda är en kiropraktor som intresserat sig mer för mjukdelarna i kroppen som muskler och leder och jobbar gärna fram ett träningsprogram som hjälper dig på sikt. Hon har länge varit aktiv i F&S och lett pass i jympa och skivstång.

I veckorna är hon förutom på kliniken på företag och behandlar och du hittar henne även i olika F&S receptioner runt om i STHLM. Linda hjälper dig med med allt från rygg- och nackproblematik till ledbesvär som knä, axlar och armbågar.
Yvonne Lindqvist

Cert. Massageterapeut


Yvonne har varit intresserad av träning och friskvård hela livet, men det var inte förrän senare  i livet hon började arbeta med det.

Det började med en utbilning i energimassage -93 på Axelssons och några år senare fortsatte hon vidareutbilda sig till Hälsopedagog på Lillsveds Idrottsfolkhögskola.

Under flera år arbetade hon sen med den egna firman "Hälsoinspiratören" som gruppträningsinstruktör, massör, Hälsoprofilbedömare (HPB) och hälsocoach.

För ett par år sedan ville hon sen ytterligare fylla på  kunskaperna inom hälsa och friskvård och gick då en ettårig utbildning till personlig tränare, också den på Lillsveds Idrottsfolkhögskola.

Idag blandar Yvonne sina olika kompetensområden och arbetar som massör både ute på förtag några dagar i veckan och smyger igång behandlingar hos oss på Söders Naprapati & Kiropraktik under hösten 2018. Hon håller även pass i vattenträning och seniorpass samt arbetar som boendestödjare en dag i veckan.

Yvonne har tränat på Friskis & Svettis hela sitt vuxna liv och stortrivs i föreningsmiljön.

Hos Yvonne kan du både få en mjuk och avkopplande stund på bänken med klassisk massage eller en ordentligt genomgång med idrottsmassage av spända och stela muskler. Massagebehandlingen skräddarsys efter dina behov.

Jonna Rosenkranz

Leg. Naprapat


Jonna är gammal dansare och cheerleader och har jobbat som naprapat sen 2011. Innan det var hon massör i många år samtidigt som hon under 15 år haft ett outgrundligt intresse för F&S organisationen. Hon har varit ledare i många år och arbetar som utbildare för nya ledare, svarar på frågor om styrketräning i friskispressen och lägger upp träningsprogram i tidningen. Nu arbetar Jonna 50% på F&S Tyresö och har därför begränsat med tid på kliniken.

Hon har under åren arbetat mycket ute på företag och engagerat sig i både fotbollslag och cheerleadning klubbar. Jonna har vidareutbildning inom bl.a. dry needling, kinesiotejp, rehab och funktionell träning, idrottsmedicin, graviditet och träning. Jonna hjälper dig gärna tillbaka till tung träning och ett aktivt liv.